2013. augusztus 18., vasárnap

Hideg szederleves

Még egy ötlet a „Mit kezdjünk ennyi szederrel?” kérdéshez. Gyorsan elkészíthető, egyszerű és nagyon finom. Az eredeti recept arányai mások voltak, de a család igényei szerint növeltem a gyümölcs és a tej arányát, csökkentettem a tejszín és cukor arányát. Így alakult ki az alábbi változat:

Hozzávalók


  • 30 dkg szeder megmosva, turmixolva (szitán áttörve); 
  • 15 dkg porcukor; 
  • egy citrom reszelt héja és leve; 
  • 5,5 dl tej 
  • és 2,5 dl tejszín, 
  • 1 evőkanál Triple-Sec

Összeállítás

A felsorolás sorrendjében összekeverjük a hozzávalókat, majd néhány órára hűtőbe tesszük tálalás előtt. Nagyon üdítő ;-)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése