2014. június 21., szombat

Püspökfalat bisztró

A friss, mediterrán élményebédek és élményvacsorák specialistája!
A Püspökfalat Bisztró.


A dolognak van némi előzménye. Az épülettel mindig „bepróbálkozunk”, ha Vácon járunk. Nos, alapvetően nem fűződik hozzá maradéktalanul pozitív élmény. Sőt...
A „válság” Vácot sem kerülte el. Korábban az útikalauzok által a város kedvencének aposztrofált étterem már a múlté – zárva. S ennek esett áldozatául a Püspökfalat elődje is (no meg valószínűleg a működési anomáliáknak – kiszolgálás, konyhavitel, sok-sok hiányosság, rossz gazda...)
No de emberek, itt valami olyan született, ami nagyon tetszik.

A hely az Olimpiát idézi nekem. Nincs állandó étlap, hanem  „napi ínycsiklandó ajánlatunk” van. Amit kapunk az friss és nem utolsó sorban finom. Az ételek különlegesek – a latinos világ által ihletettek. A tálalás igényes.
A séf – Bár István – munkáját dicsérik az egyedi fogások. Magukat csak úgy aposztrofálják, hogy „majdnem fine-dining”, de nekem már ez is megnyugtató volt.


Mielőtt visszaindultam Pestre, gyorsan meg akartam ebédelni, s mivel a közelben voltam, ismét a főtéren néztem körül, hátha találok valami „normális” helyet. Az épülethez közeledve – a régi rossz emlékeket idézve sandítottam. Gyanúval vegyes érdeklődéssel konstatáltam, hogy a hely nem a régi. Úgy döntöttem, kipróbálom.
Jó döntés volt. Az első pillanattól markánsan más benyomások értek – rögtön szimpatikussá vált a Püspökfalat. Az ebédidő már elmúlt, s egyedül ültem az étteremben. Egy egyszerű ebédre vágytam, amit gyorsan meg is kaptam. Míg meg nem kapod az első fogást, nehéz megítélni, hogy mit fog nyújtani a hely. A szervírozás azonban azonnal jelezte a szándékot, hogy milyen irányba orientálódnak az étterem vezetői.
Március végén jártam ott, így némileg a homályba vész, hogy mit is ettem, de ez most nem is lényeges. Sokkal inkább az, hogy milyen volt. Brokkoli krémlevest rendeltem, s valami betét is volt benne, amit sajnos elfelejtettem, de nagyon elégedett voltam.


A főfogás lazac, grillzöldségek és emlékeim szerint egy mandulás öntet volt. Igen üdítőnek találtam.


Sajnáltam, hogy borokat nem próbálhattam hozzájuk – vezetnem kellett, de az üres percekben legeltettem a szemem az üzlethelységben fellelhető boros palackokon. Igényes válogatás.

Drukkolok a Püspökfalatnak, s remélem, hogy legközelebb is ott ehetek.

Adatok

Cím: 2600 Vác Március 15. tér 21.
Asztalfoglalás:
Honlap: http://puspokfalat.hu/index.php
Facebook: https://www.facebook.com/Puspokfalat

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése