2013. július 29., hétfő

Málnás smoothie

Múlt nyáron a Good Food-ban találkoztam először a smoothie-val. Egy őszibarackos költeményről van szó, amelyet a lányom a mai napig gyakran emleget – évszaktól függetlenül. Bevallom, nekem is nagyon megtetszett ez a műfaj, de igazán csak most kapott el...
A smoothie mindig friss gyümölcsből az igazi. Tegnap épp egy málnásat ütöttem össze a családnak. 6-7 emberre a következőt követtem el:

Hozzávalók


  • 1 kg málna;
  • 4 kisebb banán;
  • 1 nagy pohár natúr görög joghurt;
  • 3-4 dl tej;
  • 1/2 evőkanál vanília kivonat;
  • cukor kinek-kinek ízlése szerint – inkább nem,  mint igen.

A málnát megmostam, majd turmixolás után szitán áttörtem, hogy tényleg smooth (sima) legyen. hozzáadtam a többi hozzávalót (cukor nélkül) és újra turmixoltam az egészet és irány a hűtő.
Az első kóstolás után a döntés szerint nem kapott cukrot, csak tálaláskor a vendégeknek szánt adag. 

A lányom egy adagot lefagyasztott, s valóban – a fagyóból kivéve némi várakozás után – egészen fagylaltszerű lett.
A sikerre való tekintettel hamarosan folytatom újabb változatokkal. Van felhozatal... ;-)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése